Kako uspešno pospešimo okrevanja mišic po vadbi

Redna in intenzivna vadba je ključ do izklesanega telesa in vrhunske telesne pripravljenosti. Če pa želite v najboljši možni formi in se izogniti poškodbam, je mišicam treba omogočiti nekaj časa, da si opomorejo. S pravilnimi pristopi boste morda po treningu pospešili okrevanje mišic in v kratkem izboljšali svojo splošno telesno pripravljenost.

V tem članku vam bomo predstavili nekaj nasvetov za pospešitev in izboljšanje učinkov okrevanja po treningu. Ne glede na to, ali vadite sami doma ali v telovadnici – z osebnim trenerjem ali brez – je pomembno, da si nekaj minut pozneje zagotovite, da si opomorete. Vaše mišice potrebujejo čas za počitek in prilagoditev po intenzivnem treningu. Za okrevanje so najboljši naravni, a znanstveno utemeljeni nasveti za pospešitev okrevanja mišic po vadbi in hitrejše izpolnjevanje fitnes ciljev.

Osredotočite se na vnos beljakovin

Beljakovine so hranilo za obnovo mišic številka ena, ki jo morate vključiti v svojo prehrano. Namesto da dodajate dodatke svojim napitkom, se osredotočite na dnevni vnos beljakovin iz polnovrednih živil, kot so jajca, grški jogurt, skuta in puti kosi mesa. Te vsestranske sestavine so odlični prigrizki ali polni obroki, ki vam bodo pomagali pri okrevanju.

Pomembno je tudi, da pred spanjem zaužijete prigrizek, bogat z beljakovinami, da se vaše mišice sčasoma popravijo. Esencialne aminokisline, ki se presnavljajo iz tega makrohranila, ne samo povečajo vašo mišičje, temveč tudi zmanjšajo občutek bolečine, ki bi ga sicer dobili naslednji dan. Seveda ne smete pozabiti na vnos beljakovin pred in po vadbi.

Uporabite masažni valj, masažno žogico ter masažno pištolo

Masažni valj ponuja enake prednosti intenzivne športne masaže brez velike cene. Penasti valj vam pomaga raztegniti mišice in kite, temveč se globoko vkoplje v tista težko dostopna območja in pomaga razgraditi mehko tkivo in brazgotinsko tkivo. Uporaba lastne telesne teže na valjastih rebrastih valjih omogoča samo-masažo, miofascialno sproščanje, razbijanje sprožilnih točk, pomirjanje tesne fascije in povečanje pretoka in cirkulacije po telesu.

Za intenzivnejšo samo-masažo poskusite uporabiti masažno žogo, ki vas bo popolnoma sprostila. Samo-masaža je odličen način za obvladovanje te bolečine, tako da lahko najdete olajšanje in se počutite normalno. Masažna žoga hitro in učinkovito razbremeni vaše boleče mišice. Odpravite napetost v telesu, ki lahko škoduje vašemu delovanju in tudi motiviranosti za vadbo, vadbo in ohranjanje aktivnosti. Masažne kroglice delujejo globoko v vozle, da odstranijo napetost, razbremenijo in ustvarijo več prostora v telesu. Odlična je tudi masažna pištola, na katero prisega vse več profesionalnih športnikov, saj poskrbi za odlično počutje in boljšo regeneracijo po vsakemu še tako napornemu treningu.

Leave a Reply